Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2009

mail που έστειλε συμφοιτητής από τη σχολή--ευτυχώς αυτή τη φορά δεν ήταν προπαγανδιστικού τύπου..το βρήκα πολυ ενδιαφέρον

Στην Ελληνική δημοκρατία του 21ου αιώνα, με τα εκατοντάδες έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ κάθε άποψης, σύνθεσης και διαφορετικών συμφερόντων,
μια σημαντική είδηση δεν δημοσιεύτηκε ΠΟΥΘΕΝΑ.
Και όταν λέμε πουθενά ευνοούμε ΠΟΥΘΕΝΑ!
Και όποιος αμφιβάλει, ιδού οι μηχανές αναζήτησης ιδού και το ψάξιμο.


Γιατί;

Γιατί η είδηση αφορά το Mall του ομίλου Λάτση στο Μαρούσι.
Γι' αυτό το θέμα η λογοκρισία κρατά χρόνια, αλλά αυτή τη φορά ξεπέρασε κάθε προηγούμενο καθώς αφορά τελεσίδικη δικαστική απόφαση.

Διαβάστε την είδηση (όπως ήρθε με mail) και την έκκληση που ακολουθεί:

------------------ Καταδίκη για το mall Athens στο πρώην δήμαρχο Αμαρουσίου ------------------
Στις 19 Ιανουαρίου στο Τριμελές Εφετείο Αθηνών εκδικάστηκε η υπόθεση του πρώην Δημάρχου ΤΖΑΝΙΚΟΥ - ( Δήμαρχος Αμαρουσίου επί κατασκευής MALL) σχετικά με την προσφυγή πολιτών, για τις παρανομίες του Δημάρχου και άλλων εμπλεκόμενων για την οικοδόμηση του παράνομου μεγαθήριου THE MALL.
Το Τριμελές Εφετείο Αθηνών καταδίκασε τον πρώην Δήμαρχο σε 12 μήνες φυλακή με τελεσίδικη απόφαση.
Το δικαστήριο δεν έκανε δεκτό τους ισχυρισμούς του πρώην Δημάρχου ότι το Μall ωφέλησε το Μαρούσι, ότι δεν προξένησε περιβαλλοντολογικές καταστροφές και ότι τα τεράστια χρέη στο Δήμο δεν οφείλονται στο συγκεκριμένο έργο. Αλλά και η τελική έκκληση της συνηγόρου του κ. Τζανίκου για μείωση της ποινής λόγω πρότερου έντιμου βίου και λόγω μη ταπεινών αιτιών δεν έγινε δεκτή.
Η συγκεκριμένη δίκη είναι η πρώτη δίκη εντός του 2009 που έχει σχέση με την κατασκευή του MALL καθώς έχουν προσδιορισθεί και άλλες 6 δίκες, μία μάλιστα εξ αυτών ζητάει 600 εκ. ευρώ αποζημίωση υπέρ του Δήμου Αμαρουσίου από τις κατασκευαστικές του κ. ΛΑΤΣΗ και τον πρώην Δήμαρχο για τις τεράστιες ζημιές που υπέστη Ο Δήμος Αμαρουσίου.
Μια απόφαση λοιπόν που μας γεμίζει αισιοδοξία ότι σε αυτόν τον αγώνα για την διάσωση των ελεύθερων χώρων δεν είμαστε μόνοι μας, υπάρχουν και Δημόσιοι λειτουργοί που υπερασπίζονται το Δημόσιο συμφέρον.

Άσχετα με το πόσο ενδιαφέρει η είδηση τον καθένα και την καθεμία μας, το γεγονός της ολοκληρωτικής της απάλειψης από τον τύπο, με χουντικά ποσοστά της τάξης του 100%, αποτελεί πρόκληση για τις ελευθερίες όλων μας. Αποτελεί ακόμα σαφή απόδειξη ότι μια δικτατορία οικονομικών συμφερόντων επιβάλλεται πιο ασφυκτικά παρά ποτέ στη ζωή μας και γράφει την ιστορία όπως γουστάρει.

Διαβάστε σχετικά με το Mall από το περιοδικό ΓΑΛΕΡΑ (Ιανουάριος 2006, Φεβρουάριος 2006, Μάρτιος 2006)
Δείτε και κάτι ενδιαφέρον για τη
λογοκρισία σχετικά με το Mall

Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2009

Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2009

Ημερολόγιο Ψυχανάλυσης Νο. 8

-"Έχουμε τις αυτόμετες σκέψεις, οι οποίες στηρίζονται σε πεποιθήσεις που έχουμε, οι οποίες βασίζονται στα "σχήματα" που έχουμε μέσα μας. Αυτά, (τα σχήματα), έχουνε διαμορφωθεί απο τη γέννησή μας έως σήμερα και είναι τα πιο δύσκολα ν' αλλάξουμε. Στην περίπτωσή σου, οι αυτόματες σκέψεις σε πολλές περιπτώσεις, είναι αρνητικές, δηλαδή αμέσως σκέφτεσαι την αρνητική πλευρά των πραγμάτων, διότι βασίζεσαι στη πεποίθηση ότι δεν είσαι έτοιμη να τα καταφέρεις μόνη σου και να σταθείς στα πόδια σου. Άρα το δικό σου σχήμα είναι αυτό της μειονεκτικότητας! Πολλές φορές οι υπερπροστατευτικοί γονείς ευθύνονται γι 'αυτό, διότι το παιδί αισθάνεται ανίκανο και ότι δε μπορεί να τα καταφέρει μόνο του".


-"Νομίζω ότι περνάω δεύτερη εφηβεία.Δε βγαίνω έξω απο το σπίτι, είμαι κλεισμένη στο δωμάτιο για να μη μιλάω με καέναν, και το μόνο που κάνω είναι να ακούω μουσική, να είμαι στον υπολογιστή και να διαβάζω".
-"Γιατί?"
-"Διότι δε θέλω να συζητήσω με κανέναν και να χρειαστεί να μιλήσω γι' αυτά που με αγχώνουν και με στεναχωρούν".
-"Ναι αλλά έτσι δε λύνεις το πρόβλημα, το οποίο παραμένει και μάλιστα διαιωνίζεται καθώς έτσι κάθεσαι και λές "να δεν κάνω τίποτα άρα δεν είμαι ικανή για τίποτα".

Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2009

Foo Fighters - The Pretender

I'm just another soul for sale (?)

Πως να γλιτώσω?

Πες μου πως μπορώ να γλυτώσω απο τη βλάχικη, μικροαστική αντίληψη που θέλει μεζονέτα στο Γέρακα, φροντηστήριο ΑΣΕΠ και δημοσιο-υπαλληλίκι?........Έπρεπε να είχα φύγει όταν μπορούσα...Τώρα θα τα φάω όλα στη μάπα διότι σε αυτή τη χώρα αν δεν είσαι πλούσιος δεν έχεις άλλες εναλλακτικές.Καλά να πάθω!