Παρασκευή 6 Μαρτίου 2009

FAITH NO MORE "MIDLIFE CRISIS" (1992).

Go on and wring my neck
Like when a rag gets wet
A little discipline
For my pet genius
My head is like lettuce
Go on dig your thumbs in
I cannot stop giving in
I'm thirty-something

Sense of security
Like pockets jingling
Midlife crisis
Suck ingenuity
Down through the family tree

You're perfect, yes, it's true
But without me you're only you (you're only you)
Your menstruating heart
It ain't bleedin' enough for two

It's a midlife crisis.. It's a midlife crisis..

What an inheritance
The salt and the dockry
Morbid self attention
Bending my pinky back
A little discipline
A donor by habit
A little discipline
Rent an opinion

Sense of security
Holding blunt instrument
Midlife Crisis
I'm a perfectionist
And perfect is a skinned knee

You're perfect, yes, it's true
But without me you're only you (you're only you)
Your menstruating heart
It ain't bleedin' enough for two

Τρίτη 3 Μαρτίου 2009

Ημερολόγιο Ψυχανάλυσης Νο. 11

-"Το Σάββατο πήγα σε πάρτυ και πέρασα πολύ ωραία. Μόνο που ένιωθα μια μικρή θλίψη κατά τη διάρκεια και αφού αυτό τελείωσε. Ένιωθα ότι γερνάω!Αυτό το πάρτυ σηματοδοτούσε ουσιαστικά το τέλος μιας εποχής.. το τέλος της ανεμελιάς και των φοιτητικών χρόνων..απο εδώ και πέρα η υπόλοιπη ζωή θα είναι σκατά.."
-"Μα δε μπορείς να ξέρεις πως θα έρθουν τα πράγματα στο μέλλον...Πώς φατάζεσαι τον εαυτό σου σε 10 χρόνια, 34 ετών?"
-"......Φαντάζομαι θα έχω αποτύχει τις διαπροσωπικές μου σχέσεις και θα είμαι πιο γερασμένη...δε ξέρω, δε μπορώ να φανταστώ τη ζωή μου μετά τα 30 που είναι μια ηλικία καμπή.Τότε, παίρνεις όλες τις ευθύνες και περιμένεις να παντρευτείς, να φύγεις απο τη μια σκλαβιά του σπιτιού των γονιών, στην άλλη του συζύγου..Διαφορετικά, αν δεν έχεις σταθερή σχέση, θα σε πρήζουν όλοι να αποκτήσεις και να παντευτείς και γενικά το κοινωνικό σου περιβάλλον είναι πολύ στανταρ οπότε αν δεν έχεις μόνιμη σχέση πέφτεις στη λούμπα".
-"Αν θες πέφτεις στη λούμπα! Δε ζούνε όλοι οι άνθρωποι το ίδιο. Είναι θέμα επιλογών. Ποιός λέει ότι μέχρι τα 30 πρέπει να έχεις παντρευτεί, να έχεις κάνει 2 παιδιά, το ένα αγόρι και το άλλο κορίτσι με 2 χρόνια διαφορά !? Από κάπου τα έχεις ακούσει αυτά, λέγε από που!"
-" Ε να έχω μια ξαδέρφη ανύπαντρη και μια ζωή άκουγα : Η Μήνα πήγε 30 και δεν έχει παντρευτεί ακόμα, δεν πήγε καλά το προξενιό, να 35άρησε, να 40ρησε πάει τώρα!"
-"Οι γονείς, σα γονείς έχουν άγχος για σένα, μην ενστερνίζεσαι εσύ όμως αυτό το άγχος, δεν είναι δικό σου".

Ημερολόγιο Ψυχανάλυσης Νο. 10

-"Σύμφωνα λοιπόν με το σχήμα της εξάρτησης, είσαι ένα άτoμο που δεν εμπιστεύεται την κρίση του. Δεν παίρνεις πρωτοβουλίες και δεν αναλαμβάνεις ευθύνες. Πιστεύεις ότι δεν είσαι έτοιμη να τα βγάλεις πέρα μόνη σου και δε μπορείς να σκεφτείς τη ζωή σου χωρίς ορισμένους ανθρώπους γύρω σου και δε σου αρέσουν οι αλλαγές. Ακόμα, διαλέγεις σύντροφο με βάση την πατρική φιγούρα, ο οποίος (σύντροφος) σου συμπερεφέρεται σα να είσαι παιδί, πάντα του ζητάς τη γνώμη του ακόμα και αν δε είναι ειδικός, εκείνος πληρώνει πάντα, σου επιβάλλει την άποψή του και σε έχει βάλει στον κύκλο του ενώ εσύ είσαι πλήρως αποκομμένη απο τον δικό σου".
-"Χμ...σχετικά με το σύντροφο, το μόνο που ισχύει είναι ότι μου φέρεται σα παιδί : Μου κάνει όλα τα χατήρια! Και δε με χαλάει".
-"Για όλα τα υπόλοιπα όμως πρέπει να πεις "Μπορώ να το αλλάξω!" Ξεκίνα με μικρά πράγματα κάθε φορά". Πες "Μπορώ να το αλλάξω"!
-"........"
-"Σοβαρά, πες "Μπορώ να το αλλάξω"!
-"........"
-"Πες το!"
-"........"