Τρίτη 3 Μαρτίου 2009

Ημερολόγιο Ψυχανάλυσης Νο. 10

-"Σύμφωνα λοιπόν με το σχήμα της εξάρτησης, είσαι ένα άτoμο που δεν εμπιστεύεται την κρίση του. Δεν παίρνεις πρωτοβουλίες και δεν αναλαμβάνεις ευθύνες. Πιστεύεις ότι δεν είσαι έτοιμη να τα βγάλεις πέρα μόνη σου και δε μπορείς να σκεφτείς τη ζωή σου χωρίς ορισμένους ανθρώπους γύρω σου και δε σου αρέσουν οι αλλαγές. Ακόμα, διαλέγεις σύντροφο με βάση την πατρική φιγούρα, ο οποίος (σύντροφος) σου συμπερεφέρεται σα να είσαι παιδί, πάντα του ζητάς τη γνώμη του ακόμα και αν δε είναι ειδικός, εκείνος πληρώνει πάντα, σου επιβάλλει την άποψή του και σε έχει βάλει στον κύκλο του ενώ εσύ είσαι πλήρως αποκομμένη απο τον δικό σου".
-"Χμ...σχετικά με το σύντροφο, το μόνο που ισχύει είναι ότι μου φέρεται σα παιδί : Μου κάνει όλα τα χατήρια! Και δε με χαλάει".
-"Για όλα τα υπόλοιπα όμως πρέπει να πεις "Μπορώ να το αλλάξω!" Ξεκίνα με μικρά πράγματα κάθε φορά". Πες "Μπορώ να το αλλάξω"!
-"........"
-"Σοβαρά, πες "Μπορώ να το αλλάξω"!
-"........"
-"Πες το!"
-"........"

4 σχόλια:

Artistz είπε...

Πολυ σωστη..!
Αυτη την ερωτηση αν υποθετικά τη καναμε ολοι εστω για μία μερα στη ζωη μας τι πιστευεις πως θα έβγαινε σαν αποτελεσμα?
για μία μέρα μονο ετσι..

mnisikakos είπε...

Δε νομίζω ότι είναι ερώτηση! Απλά να λες μπροστά στον καθρέφτη "ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟ ΑΛΛΑΞΩ" κάθε μέρα ή όποτε βλέπεις να σε παίρνει απο κάτω, διότι όλα είναι δημιούργημα του μυαλού, άρα πρέπει να αλλάξεις τον τρόπο που σκέφτεσαι προς το καλύτερο.

Artistz είπε...

λαθος το διατυπωσα εγω..
αν λοιπον αυριο 10.000.000 ανθρωποι που στον καθρεφτη αυτη τη κουβεντα τι πιστευεις πως θα γινει?εγω πιστευω πως ο καθρεφτης θα τους δωσει την απαντηση..εκεινη την ωρα κιολας...

ΑΝΤ ΑΥΤΟΥ είπε...

Το μπορώ να το αλλάξω προυποθέτει ότι έχεις όλες τις άμυνες και είσαι ψυχολογικά έτοιμος να το κάνεις.Σαν σκέψη είναι σωστό αυτό που προτείνεις αλλά πρέπει να συνοδεύεται από πράξεις γιατί αλλιώς είναι επικίνδυνο να απογοητευόμαστε