Δευτέρα 16 Μαρτίου 2009

Ημερολόγιο Ψυχανάλυσης Νο. 12

-"Είσαι πολύ μικρή για να φοράς μαύρα και η γιαγιά σου ήταν πολύ μεγάλη. Φοβάσαι το θάνααο, και τον δικό σου και των αγαπημένων σου προσώπων και ίσως αυτός να είναι ένας τρόπος για να το ξορκίσεις..Από την άλλη, νομίζω ότι φοράς μαύρα επειδή αισθάνεσαι ενοχές...Μου είπες ότι δεν πήγαινες συχνά να τη δεις όσο ζούσε...Βέβαια οι ενοχές αυτές δεν έχουνε κανένα νόημα διότι η γιαγιά σου θα πέθαινε κάποια σιγμή, είτε πήγαινες εσύ στο χωριό είτε όχι".


-"Οι πεποιθήσεις που έχεις ότι δηλ. "Ο κόσμος είναι κακός, ο άλλος έχει πάντα έναν κακό απώτερο σκοπό και ότι πάντα προσπαθεί να βρεί την ευκαιρία να στη φέρει", σε κάνουν δύσπιστη και επιφυλακτική, διότι ακόμα και αν κάποιος σου φερθεί άσχημα εσύ θα αισθανθείς θυμό για τον εαυτό σου που δεν τον κατάλαβες απο την αρχή και κατάφερε να σε κοροϊδέψει!"

-"Οι τάσεις φυγής που έχεις δεν είναι προσπάθεια να φύγεις απο μια δύσκολη κατάσταση αλλά να απομακρυνθείς απο την πεποίθηση ότι δεν μπορείς να τα καταφέρεις. Αν αυτό δεν το παλέψεις και δεν το ξεπεράσεις μέσα σου, και στην άκρη του κόσμου να πας αυτό θα σε ακολουθεί!"

9 σχόλια:

Artistz είπε...

Ενα μεγάλο μπράβο σε οτι εγράψες..
οπου και αν σταθεις αν δεν ξορκισεις το δαιμονα που κουβαλας αυτος θα σε ακολουθει σε καθε βημα,σε καθε αναπνοη σου..
φιλιά πολλά

Agnes είπε...

Πρέπει να τα αφήσεις αυτά πίσω σου...
Είναι η ώρα να ανέβεις επίπεδο.

mnisikakos είπε...

μια κουβέντα είναι αυτό ! αλλά πιστεύω ότι θα γίνει κάποτε!:D

ΑΝΤ ΑΥΤΟΥ είπε...

Kαλημέρα...Να προχωρήσεις μπροστά γιατί ξέρεις εσύ ότι μπορείς να τα καταφέρεις.Όλα θα σου πάνε καλά...Θα δεις

Mafalda είπε...

duskolo pragma h psuxanalush. h EAYTO-psuxanalush... akoma pio duskolo!!!

Agnes είπε...

Θα γράψεις πολλά ημερολόγια ψυχανάλυσης για να καταλάβεις ότι πρέπει να προχωρήσεις.
Και όταν πια θα είσαι πολύ πιο μακριά από τις τωρινές σου σκέψεις, θα τις διαβάζεις και θα σου φαίνονται ότι δεν της έγραψες εσύ, αλλά κάποιος άλλος που βρισκόταν στο εμβρυακό επίπεδο του εαυτού σου.
Μπροστά!

mnisikakos είπε...

ναι είναι πολύ δύσκολο αλλά όταν καταλαβαίνεις ότι δεν πάει άλλο,πρέπει να τα βρείς με τον εαυτό σου και μερικές φορές είναι επίπονο διότι μέσα σου ξέρεις τι δεν πάει καλά αλλά κάνεις ότι δεν ξέρεις. πρέπει λοιπόν πρώτα να τα ξεθάψεις, να βρείς γιατί υπάρχουν και μετά να τα αντιμετωπίσεις..

Αντώνης Γιάγκος είπε...

Ενδιαφέρουσες οι ψυχαναλυτικές σου σημειώσεις.....!

mnisikakos είπε...

ευχαριστώ να σαι καλά!