Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2009

mail που έστειλε συμφοιτητής από τη σχολή--ευτυχώς αυτή τη φορά δεν ήταν προπαγανδιστικού τύπου..το βρήκα πολυ ενδιαφέρον

Στην Ελληνική δημοκρατία του 21ου αιώνα, με τα εκατοντάδες έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ κάθε άποψης, σύνθεσης και διαφορετικών συμφερόντων,
μια σημαντική είδηση δεν δημοσιεύτηκε ΠΟΥΘΕΝΑ.
Και όταν λέμε πουθενά ευνοούμε ΠΟΥΘΕΝΑ!
Και όποιος αμφιβάλει, ιδού οι μηχανές αναζήτησης ιδού και το ψάξιμο.


Γιατί;

Γιατί η είδηση αφορά το Mall του ομίλου Λάτση στο Μαρούσι.
Γι' αυτό το θέμα η λογοκρισία κρατά χρόνια, αλλά αυτή τη φορά ξεπέρασε κάθε προηγούμενο καθώς αφορά τελεσίδικη δικαστική απόφαση.

Διαβάστε την είδηση (όπως ήρθε με mail) και την έκκληση που ακολουθεί:

------------------ Καταδίκη για το mall Athens στο πρώην δήμαρχο Αμαρουσίου ------------------
Στις 19 Ιανουαρίου στο Τριμελές Εφετείο Αθηνών εκδικάστηκε η υπόθεση του πρώην Δημάρχου ΤΖΑΝΙΚΟΥ - ( Δήμαρχος Αμαρουσίου επί κατασκευής MALL) σχετικά με την προσφυγή πολιτών, για τις παρανομίες του Δημάρχου και άλλων εμπλεκόμενων για την οικοδόμηση του παράνομου μεγαθήριου THE MALL.
Το Τριμελές Εφετείο Αθηνών καταδίκασε τον πρώην Δήμαρχο σε 12 μήνες φυλακή με τελεσίδικη απόφαση.
Το δικαστήριο δεν έκανε δεκτό τους ισχυρισμούς του πρώην Δημάρχου ότι το Μall ωφέλησε το Μαρούσι, ότι δεν προξένησε περιβαλλοντολογικές καταστροφές και ότι τα τεράστια χρέη στο Δήμο δεν οφείλονται στο συγκεκριμένο έργο. Αλλά και η τελική έκκληση της συνηγόρου του κ. Τζανίκου για μείωση της ποινής λόγω πρότερου έντιμου βίου και λόγω μη ταπεινών αιτιών δεν έγινε δεκτή.
Η συγκεκριμένη δίκη είναι η πρώτη δίκη εντός του 2009 που έχει σχέση με την κατασκευή του MALL καθώς έχουν προσδιορισθεί και άλλες 6 δίκες, μία μάλιστα εξ αυτών ζητάει 600 εκ. ευρώ αποζημίωση υπέρ του Δήμου Αμαρουσίου από τις κατασκευαστικές του κ. ΛΑΤΣΗ και τον πρώην Δήμαρχο για τις τεράστιες ζημιές που υπέστη Ο Δήμος Αμαρουσίου.
Μια απόφαση λοιπόν που μας γεμίζει αισιοδοξία ότι σε αυτόν τον αγώνα για την διάσωση των ελεύθερων χώρων δεν είμαστε μόνοι μας, υπάρχουν και Δημόσιοι λειτουργοί που υπερασπίζονται το Δημόσιο συμφέρον.

Άσχετα με το πόσο ενδιαφέρει η είδηση τον καθένα και την καθεμία μας, το γεγονός της ολοκληρωτικής της απάλειψης από τον τύπο, με χουντικά ποσοστά της τάξης του 100%, αποτελεί πρόκληση για τις ελευθερίες όλων μας. Αποτελεί ακόμα σαφή απόδειξη ότι μια δικτατορία οικονομικών συμφερόντων επιβάλλεται πιο ασφυκτικά παρά ποτέ στη ζωή μας και γράφει την ιστορία όπως γουστάρει.

Διαβάστε σχετικά με το Mall από το περιοδικό ΓΑΛΕΡΑ (Ιανουάριος 2006, Φεβρουάριος 2006, Μάρτιος 2006)
Δείτε και κάτι ενδιαφέρον για τη
λογοκρισία σχετικά με το Mall

11 σχόλια:

Artistz είπε...

Το συγκεκριμενο πλεον και μπραβο κιολας εχει φτάσει στα αυτιά και στα ματια πολλών..
καλα εκανες και το ανεβασες1
καλως σε βρηκα λοιπον...
ειδα μια εξισου ενδιαφερον αναρτηση απο κατω..
παω να συνεχισω εκει..
φιλια...
αντωνης

mnisikakos είπε...

auto pou mu th dinei perissotero ap ola xereis poio einai? mas zalizun synexws gia thn krish kai den exei brethei kanenas na milhsei gia to xrhma pou reei sto mall, poy de mporeis na perpathseis sto ap ton kosmo! malista akousa sto radiofwno tu skai prin kana mhna oti ta sxoleia pou erxontai gia ekdormh apo thn eparxeia sthn athhna tus pane sto mall!

Artistz είπε...

Οπως τα λες...στο mall τους πάνε και σε εμπορικούς χώρους..πως περιμενουν μετά να παιδιά να σκεφτουν καλυτερα?βεβαια αν το ψαξουμε το θεμα ολα ξεκινάνε απο πολις νωρις και απο πολλά αλλα πραγματα.
Σε οτι εχει να κάνει με το σχολιο που άφησες σε μενα θα σου πω κάτι.
Στην Ελλαδα ξέρεις τι πιστευω οτι γινεται?
ΤΟ 1/3 ειναι βολεμενο και δεν τον ενδιαφερει να αλλάξει τίποτα(..δουλευει στο δημόσιο,έχει πολλα λεφτα,κ.α),το αλλο 1/3 παλευει με ολη του τη δυναμη να μπει μεσα σε αυτό το πρωτο 1/3(..λαδώνοντας,γλειφωντας κ.α) και υπάρχει και το αλλο 1/3 που θέλον να αλλαξουν τα πράγματα..απο αυτο το τελευταιο 1/3 τωρα αλλοι παλευουν ειρηνικα,αλλοι με πιο βιαιο τρόπο,αλλοι με το να συμμετεχουν σε δραστηριοτητες σωστες... γενικώς παλευουν..χαιρομαι που υπάρχω στο τελευταιο 1/3..και δεν ειναι αυτοπροβολη και ουτε για σενα ειναι αν το λες..παλευουμε οσο μπορουμε..δεν θεωρω τον ευατο μου τελειο αλλά τουλαχιστον προσπαθω και μάλιστα με πολυ παθος..χαιρομαι που δε βάζω μεσο ποτε,χαιρομαι που σεβομαι τους μεταναστες γενικως σεβομαι τις ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΜΟΥ.Εαν κανω καποιο λαθος αποτον ευατο μου πρωτα θα ζητήσω συγνώμη..και το συστημα δεν το αναπαραγουμε ουτε το τροφοδοτουμαι εμεις..με το να συνυπαρχεις σε αυτο το γελοιο κοσμο δεν θα εξισωσω τον ευατο μου με αυτον που παλευει να μπει στο δημοσιο,και με αυτον που δε σεβεται τα στοιχειωδη ανθρωπινα δικαιωματα..την μπαλα δεν θα τη μεταφερουν εμενα πανω επειδη αυτοι θελουν να ζουν ετσι..νιωθω περηφανος για την επιλογη μου να αντιδρω σε αυτα που γινονται,νιωθω περηφανος που προσπαθω με παθος καθημερινα να κανω τη ζωη μου συμφωνα με τους ορους που οριζω εγω και οχι επειδη ετσι υποτασει η ηλιθια καθημερινοτητα της εποχης μας,νιωθω περηφανος που κανω λαθη..και κάνω λαθη επειδη προσπαθω..αυτοι που δεν προσπαθουν απλα κριτικαρουν και με εξισωνουν με τα του οικου τους..
Ας δωσουμε εμεις πανω απο ολα το συνθημα να αλλαξουμε πρωτα τους ευατουςε μας..το εγραψα και εγω στην προηγουμενη αναρτηση,το λες και εσυ πολυ ευστοχα..εμεις και μετά οι αλλοι..γεια χαρά και πολλά φιλια
Αντώνης

mnisikakos είπε...

den xerw kata poso yparxun oi kathgories autes sth sygxronh ellhnikh koinwnia...'h mallon kapoies apo autes einai pasifanes oti yparxun..to thema mu einai px oti egw den anhkw se kamia apo autes ..eimai o anthrwpos pou den anhkei pouthena! apla koitaw ta pragmata na dw mexri pou tha ftasun giati exw thn ypopsia pws yparxei parakatw kai malista kontozygwnei..mu aresei apla na tus blepw na katastrefontai..

Artistz είπε...

νομίζω οτι ανηκεις σε αυτους που ψάχνουν κάτι διαφορετικο απο το ήδη υπάρχον..ετσι πιστευω..και εγω εκει ανηκω ..αυτο λεω..δεν νομιζω να μην ανηκεις πουθενα..γιατί αν καταστρεφεται κατι απο αυτους κατι εγινε και κατεστρεφεται..και μέσα σε αυτό πιστευω πως σε ενα μικρό ποσοστο είναι και το γεγονος οτι πλεον υπάρχει κοσμος που αντιδρά και μάλιστα με πολλη γενναιοτητα σε ολα αυτά..και οταν εννοω γενναιοτητα δεν εννοω να κάψεις ενα μαγαζί αλλά να δώσεις πνοη στο κοσμο οτι υπάρχουν και αλλα ωραια πραγματα να δοκιμασουν σε αυτή τη κοινωνια απο το να καθονται αμετοχοι στις πολυθρονες του και να περιμενουν μηπως τυχόν αλλάξει κάτι..δεν υπάρχει χειροτερο πραγμα για τους συμμετεχοντες στην εξουσια να βλέπουν κόσμο να τους ψυχοθεραπευει και να αρχίζει σιγά σιγα να τους δειχνει οτι δεν τους δεχεται στη ζωη του...απλα η συνειδηση ειναι ενα πράγμα που πρέπει να το εχεις μέσα σου για να το αποκτησεις...
λες οτι κατι κοντοζυγωνει,απλα επειδη δε το καταλαβα πως το λες και με ποιο τροπο εξηγησε μου πως το αντιλαμβανεσαι αν θες..

mnisikakos είπε...

εννοώ το εξείς-->δεν είμαι καθόλου αισιόδοξη για το μελλον, όχι μόνο το δικό μου, γενικότερα. Δεν πιστεύω ότι "δεν υπάρχει παρακάτω". υπάρχει ..κατρακυλάμε ακόμα παραπέρα. δεν θέλω να είμαι πεσσιμίστρια και ούτε να γκρινιάζω θέλω αλλά δυστυχώς επιλέξαμε ένα μοντέλο ζωής που πια δεν τραβάει και το θέμα είναι ότι δεν υπάρχουν εναλλακτικές..δυστυχώς η φτώχια φέρνει γκρίνια ( και γλειφτιδες επίσης)

Artistz είπε...

ξερεις που πιστεύω οτι μπορεις να βρεις κουράγιο και τεράστια δύναμη?πρώτα απο τον ευατο σου..εκει ειναι το Α και το Ω!εαν δώσεις το εναυσμα στον ευατο σου να ξεκινησει να κάνει και να προσπαθει πραγματα τοτε μπορεις να βρεις τετοια δυναμη που δε το περιμενες..το κλειδι ειναι να δωσουμε νοημα στη καθημερινοτητα μας..να δωσουμε στον ευατο μας την ευκαιρια να επιδιωξει αυτό που θέλει..και ας μη το καταφερουμε..το θεμα ειναι να προσπαθησουμε..να δωσουμε στον ευατο μας την ευκαρια να καταλαβει οτι αν θελει μπορει..τωρα απλα κλεινομαστε κατω απο το βαρος ενος τειχους που στησαν μπροστα μας και μενουμε απλα να το κοιταμε..
κοιταξε πως ενας τοιχος αποκταει αλλη μορφη..
μπορεις να τον ζωγραφισεις?..του εδωσες ζωη και οραμα!
μπορεις να προσπαθησεις να τον σπάσεις?..τον ραγισες δινοντας την δυνατοτητα σε αυτον που ερχεται να καταλαβει οτι μπορει να σπασει..
εμεις καθομαστε και τον κοιταμε..και ενιοτε του μιλαμε(..βλεπε εξουσια)..μα πως να σου μιλησει ο τοιχος?
ετσι και στη καθημερινοτητα λοιπον..ας πιστεψουμε τουλαχιστον στις δυνατοτητες τις δικες μας..εγω αυτο το λιγο προσπαθω να κανω..να δωσω πνοη στο παθος μου και να ζω οσο μπορω ελευθερα με τις σκεψεις μου,με τις μουσικες μου..αλλοτε τα καταφερνω,αλλοτε οχι..

mnisikakos είπε...

αυτό είναι πολύ σωστό που λες και απόλυτα υγιές ότι δηλ. πρέπει να προσπαθούμε έστω και αν δεν καταφέρουμε κατι την πρώτη φορά. το δικό μου ζήτημα είναι οτι μια μέρα ξαφνικά σταμάτησα να προσπαθώ διότι τα έβλεπα όλα μπροστά μου βουνό...η πλάκα είναι οτι το έπαθα μια μέρα εντελώς ξαφνικά χωρίς λόγο και αιτία. τον τελευτίο εναμισι χρόνο, όταν ξεκίνησα να δουλεύω, άρχισε να διερωτάμαι τι πήγε στραβα .το σίγουρο είναι οτι δε φταίνε οι άλλοι--ποτε δε φταίνε--ο εαυτός μας μόνο..

Artistz είπε...

σιγουρα έχουμε ευθυνες εμεις..αλλα υπαρχουν πολλα που μπορεις να σταθεις..
δεν πιστευω οτι μια μερα ξυπνησες και παρετηθηκες απο καθε ειδους προσπαθεια..
μεσα στη καρδια σου και στο μυαλο σου ειδη θα υπηρχε μια αμφιβολια,ενα πραγμα αμφισβητησης για το τι γινεται..και αυτο μερα με τη μερα θα φουντωνε
και μια μερα αυτο εκδηλωθηκε..
τι κανεις τωρα ειναι το θεμα?
θα σου πω τη γνωμη μου γιατι και εγω μη νομιζεις πως ειμαι καλυτερα..απλα δινω ψηφο εμπιστοσυνης συνεχεια στον ευατο μου και τον στηριζω παντα..ακομα και στα λαθη.
το παν ειναι να χρησιμοποιεις ολα σου τα οπλα στην καθημερινοτητα σου..ποια ειναι αυτά?
εχουμε και λεμε..
στη δουλεια..
δεν ξέρω και με τι ασχολεισαι και ισως κινηθω λαθος αλλα τελοσπαντον εγω θα προσπαθησω..
εαν η δουλεια σου αρεσει οπλιζεσαι με πιστη και ολα πανε καλα..
το θεμα ειναι να μη σου αρεσει..εκει λοιπον υπαρχουν πολλα να κανεις..
καταρχην δεν υπαρχει λογος να αγχωνεσαι για το αν σε διωξουν,η στη πουν η δεν κανεις κατι καλα..εισαι 24 χρονων(..αν ειπα μαλακια sorry)και ολα θα τα κανεις..σε θελουν σε καλουπια?βαλτους εσυ σε καλουπια..κανε τη δουλεια σου να εισαι ειλικρινης με τον ευατο σου,να μιλας οπως νιωθεις,να λες αυτο που νιωθεις..γιατι δηλαδη στο ονομα μιας οικονομικης κρισης να μας φυμωνουν το στομα με προσχημα μη χασουμε τη δουλεια?χαλαμε ολη μας τη ψυχολογια και τη θετικη διαθεση στη δουλεια γιατι δεν ειμαστε οι ευατοι μας και προσποιουμαστε κατι αλλο για να τη συντηρουμε..για μεν α απο κει ξεκινανε ολα..ΟΤΑΝ ΕΙΣΑΙ Ο ΕΥΑΤΟΣ ΣΟΥ ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ..ΕΧΕΙΣ ΤΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΜΕ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΣΟΥ..ΦΕΥΓΕΙΣ ΚΑΙ ΞΕΡΕΙΣ ΠΩΣ ΕΦΥΓΕΣ ΟΠΩΣ ΗΡΘΕΣ..ΔΕΝ ΠΗΓΕΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ Η ΓΕΩΡΓΙΑ(..ΣΤΗ ΤΥΧΗ ΤΟ ΟΝΟΜΑ) ΕΚΕΙ ΕΓΙΝΕΣ Η ΓΕΩΡΓΙΤΣΑ ΠΟΥ ΤΑ ΑΝΕΧΕΤΑΙ ΟΛΑ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΕΦΥΓΕΣ ΞΑΝΑΕΓΙΝΕΣ Η ΓΕΩΡΓΙΑ..
ΠΗΓΕΣ ΓΕΩΡΓΙΑ,ΕΓΙΝΕΣ ΓΕΩΡΓΙΑ,ΕΦΥΓΕΣ ΓΕΩΡΓΙΑ..ΟΛΑ ΑΠΟ ΚΕΙ ΞΕΚΙΝΑΝΕ..ΣΥΜΦΩΝΕΙΣ ΑΡΧΙΚΑ?

mnisikakos είπε...

συμφωνώ απόλυτα...δε μου άρεσε καθόλου εκεί που ήμουν..δούλευα στα δικαστήρια με σύμβαση STAGE και απο την πρώτη στιγμή τα σιχάθηκα όλα εκεί μέσα. αυτή τη στιγμή έχω τελειώσει και περιμένω να με ξαναφωνάξουν..το δικό μου όνειρο είναι να συνεχίσω τις σπουδές μου και για να το κάνω θα πρέπει να τα φάω όλα στη μάπα όπως έχω πεί και στην ανάρτησή μου. είναι αυτό που λεέν ότι τα "θέλω" συγκρούονται με τα "πρέπει"

ΑΝΤ ΑΥΤΟΥ είπε...

Συγχαρητήρια μνησίκακε.Πολύ ωραίο το θέμα με το οποίο καταπιάστηκες.Καλά έκανες και το ανέβασες.Αυτό που μπορούμε να κάνουμε έστω και μια μερίδα ανθρώπων είναι να μην μένουμε άπραγοι.Πρέπει να σπάσουμε τις αλυσίδες του κατεστημένου...